21/07/2024

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen loopt sinds vandaag een Javaanse kantjil rond in de grootste overdekte jungle ter wereld. Kantjils zijn één van de kleinste hoefdieren ter wereld en worden maximaal vijftig centimeter lang en slechts twee kilogram zwaar. Ze hebben forse uitstekende hoektanden, die zelfs zichtbaar zijn wanneer ze hun bek gesloten hebben.

Zeldzame verschijning

Op het Indonesische eiland Java, waar de dieren van nature voorkomen, leven ze een heel verborgen bestaan. Er is nog weinig bekend over de kantjil. Ook in dierenparken is de kantjil een zeldzame verschijning: in slechts 17 dierenparken in Europa kan je deze diersoort tegenkomen.

Om de populatie Javaanse kantjils gezond te houden in dierenparken, zijn ze onderdeel van een E.E.P. Dat is een speciaal programma voor soortbehoud van (bedreigde) diersoorten. In WILDLANDS leeft nu eerst een mannelijke kantjil. Hij leeft in de Birdy Bush bij de lori’s en kan in dit overdekte deel van de tropische kas vrij rondlopen. Op een later moment verwacht WILDLANDS nog een vrouwtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *