21/07/2024

Plopsa zet opnieuw een belangrijke stap richting meer duurzaamheid met de introductie van 80 elektrische bedrijfswagens, 5 elektrische golfkarretjes en 2 elektrische shuttlebusjes. Recent werden ook 40 extra laadpunten voorzien op de parking van het Plopsa Resort Belgian Coast, bovenop de 18 laadpunten die reeds aanwezig waren.

Na de recente aankondiging van de investering in elektrische karts in Plopsa Coo Ardennes, wordt Plopsa opnieuw een stuk groener met de introductie van 80 elektrische bedrijfswagens, 5 elektrische golfkarretjes en 2 elektrische shuttlebusjes voor het Plopsa Hotel. De elektrificatie gebeurt in nauwe samenwerking met Plopsa’s automotive partner Van Mossel. In deze transitie biedt de expertise van Van Mossel de nodige ondersteuning in de optimale invulling van het wagenpark.

De elektrische wagens zullen worden ingezet voor diverse operationele taken binnen de verschillende Plopsa-parken en zullen bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de onderneming. Door over te stappen op elektrische voertuigen reduceert Plopsa haar CO2-uitstoot, maar draagt het ook bij aan een schonere en gezondere omgeving voor zowel haar bezoekers als haar medewerkers.

Naast de overgang naar meer elektrische wagens investeerde Plopsa, samen met Eneco eMobility, recent ook in 40 extra laadpunten op Parking 3 en 4 op de site van het Plopsa Resort Belgian Coast. De nieuwe laadpunten komen bovenop de 18 laadpunten die reeds aanwezig waren op de site. Nevens het stimuleren van het openbaar vervoer, hoopt Plopsa op die manier het elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk te maken.

“Bij Plopsa streven we ernaar om verantwoorde keuzes te maken die zowel het milieu als onze bedrijfsactiviteiten ten goede komen. De introductie van deze elektrische voertuigen en het voorzien van extra laadpunten is een concrete stap in die richting, en we zijn vastbesloten om ons duurzaamheidsbeleid verder uit te rollen met nog meer van dergelijke initiatieven.”

– Kris Biesemans, CSR Director Plopsa

Deze elektrificatie maakt deel uit van een breder streven naar duurzaamheid, waarbij Plopsa zich onder andere richt op meer energie-efficiëntie, afvalvermindering en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in haar exploitatie.

Meer info rond het CSR-beleid van Plopsa kan hier teruggevonden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *