21/07/2024

ZooParc biedt wijnliefhebbers op 6 juli een heel bijzondere kans: namelijk een speciale tasting met uitzicht op de dieren. De opbrengst van dit nieuwe evenement, genaamd ZooVino, gaat naar Stichting Wildlife, een organisatie die zich inzet voor het behoud van dieren en hun leefgebieden in binnen- en buitenland.

Deelnemers kunnen tijdens ZooVino zes wijnen uitproberen op even zoveel locaties in het park. ZooParc werkt voor dit evenement samen met Boompjes Restaurant uit Overloon. Dit restaurant verzorgt ook de hapjes die bij iedere gang horen. Alle soorten wijn zullen zijn afgestemd bij het gebied waar de deelnemer zich bevindt.

Wijn-expeditie

General manager Roel Huibers: “In de expeditiegebieden in ZooParc staat steeds een bepaalde regio in de wereld centraal, zoals Zuid-Amerika, Australië en Afrika. De geserveerde wijnen zullen ook uit deze landen of gebieden komen. Wat dat betreft wordt het ook echt een wijnexpeditie.”

Het evenement wordt georganiseerd door de vrijwilligers van ZooParc, die ook verantwoordelijk zijn voor Dinner at the Zoo en de Schemertours. “Dit is volledig belangeloos: wij als dierentuin verdienen hier ook niets aan”, legt Huibers uit. “Na aftrek van de kosten gaat de volledige opbrengst naar Stichting Wildlife.”

Stichting Wildlife

Met deze activiteiten wordt extra geld opgehaald voor de projecten die Stichting Wildlife ondersteunt, en dan met name voor het project van het jaar 2024: ‘Save our Asian Wildlife’, waar onder andere natuurprojecten rondom de rode panda en de nevelpanter onder vallen.

ZooVino is alleen toegankelijk voor volwassenen. De toegangsprijs is 45 euro, waarvan 20 euro naar Stichting Wildlife gaat. Inbegrepen bij de prijs zijn onder andere toegang tot de dierentuin, zes proeverijdrankjes, zes hapjes, een parkeermunt en de mogelijkheid om drie diervoederingen bij te wonen. Deelnemers kunnen ook kiezen voor een alcoholvrij-wijn arrangement. Meer informatie is te vinden op de website.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *