21/07/2024

In het Sprookjesbos in de Efteling is woensdagochtend tijdens werkzaamheden een oude granaat gevonden. Het explosief kwam naar boven bij werkzaamheden bij het sprookje Doornroosje. Het gebied rond het sprookje werd tijdelijk afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat veilig weggehaald.

Het gaat om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog, die zeer toepasselijk te rusten lag bij het kasteel van Doornroosje. Volgens de website van de Efteling zijn de gasten geen moment in gevaar geweest. Het is niet de eerste keer dat er een explosief wordt gevonden in het attractiepark. In 2017 werd ook al een granaat ontdekt bij Aquanura.

Bij het kasteel van Doornroosje wordt al weken groot onderhoud uitgevoerd. Het sprookje wordt onder meer verduurzaamd en opgeknapt. De Efteling wil oude verlichting vervangen door LED-verlichting, bomen vervangen en de kasteelmuren en de gevel opfrissen. De vondst van de granaat levert geen vertraging op voor de werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *