21/07/2024

Ouwehands Dierenpark werkt hard aan het bereiken van haar doelstellingen. Een belangrijke doelstelling is natuurbeschermingseducatie aan haar gasten. Hiervoor verrijkt Ouwehands Dierenpark in 2024 haar aanbod van beleving voor alle doelgroepen in de vorm van edutainment.

Entertainment met een doel

Door onder andere belevingsvol entertainment met een educatieve boodschap (edutainment) wil Ouwehands Dierenpark haar gasten iets bijbrengen over de dieren en de natuur. Het park gelooft dat men zich door een sterkere beleving middels edutainment na het bezoek nog meer wil inzetten voor natuurbescherming. Door de inzet van meer edutainment in het park in de vorm van een extra familieshow en een andere vorm van parkacts vanaf het voorjaar van 2024 wil Ouwehands Dierenpark nog betere resultaten boeken bij het behalen van deze doelstelling.

Nieuwe gezichten

Ouwehands Dierenpark wil blijven vernieuwen en investeert in een splinternieuw theater dat wordt gebouwd op de oude vertrouwde plek naast het Jungle restaurant. Hier zal vanaf het voorjaar een nieuwe show met nieuwe karakters te zien zijn. Vanaf dat moment maak je kennis met Lynn en Jay. Zij nemen je mee in een interactieve familieshow en zullen met regelmaat te vinden zijn in het park bij de reuzenpanda’s en de koala’s.

Terug uit China

Bamboo Bill vertrok op 27 september 2023 naar China. Geïnspireerd door het vertrek van pandajong Fan Xing hoorde deze avonturier de roep van de natuur om zich weer buiten de poort van Ouwehands Dierenpark in te zetten voor natuurbescherming. Maar uit het oog is niet uit het hart. Bamboo Bill keert vanaf dit voorjaar weer terug en is te zien in een nieuwe show in een nieuw theater in RavotAapia. Met zijn goede vriend Jungle Jack aan zijn zijde.

Avonturiers op avontuur

De avonturiers die jarenlang het gezicht waren in het dierenpark, en zeer gewaardeerd werden door de bezoekers, kom je nog tot en met 29 maart tegen. Daarna trekken ook karakters Prairie Pip en Mountain Mike de wijde wereld in. Ouwehands Dierenpark is de avonturiers ontzettend dankbaar voor hun jarenlange betrokkenheid bij het mooie park en de dieren en voor alle gasten die zij verblijd en verrijkt hebben met hun oneindige kennis over de diersoorten, de natuur en de bescherming ervan.  

Nu nog Koning Winter

Wie de afgelopen maanden in Ouwehands Dierenpark is geweest, heeft zeker Koning Winter voorbij zien komen. De familieshow over de wintertijd is nog te zien tot en met 25 februari 2024. Vanaf 26 februari zal er in het park op meerdere plekken hard gewerkt worden aan het creëren van extra beleving voor de gasten van Ouwehands Dierenpark. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *