21/07/2024

Dierenrijk is gestart met een reeks verbouwingen in en rondom het tijgerverblijf. Het verblijf van de katachtigen wordt verbouwd en dubbel zo groot. Ook komt een inclusieve waterspeeltuin en wordt de educatie van de tijgers vernieuwd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in mei afgerond.

General manager Sander van der Heul: “Het oude cheetaverblijf wordt bij het huidige tijgerverblijf getrokken. Dit zal resulteren in een groter verblijf voor de tijgers. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de natuurlijke leefomgeving van de Amoertijgers. Water speelt hierin een belangrijke rol. Niet veel mensen weten het, maar de Amoertijger is graag in het water te vinden.” Het is weer een nieuwe, grote stap voor Dierenrijk sinds het moderniseren van het neushoornverblijf in 2019.

Inclusieve waterspeeltuin

Niet alleen de tijgers krijgen de mogelijkheid om in en rond het water te spelen op warme dagen. Een nieuwe waterspeeltuin gaat ook voor veel speelpret en verkoeling zorgen bij álle kinderen. Van der Heul: “Het wordt een spannende waterspeeltuin! Het lijkt straks alsof de kinderen spelen in hetzelfde water als de tijgers.” De waterspeeltuin wordt voorzien van waterpompen, gootjes om het water te verplaatsen en meerdere speelplassen. “Delen van de waterspeeltuin en speeltoestellen zijn voor kinderen met een beperking toegankelijk, zodat een dagje Dierenrijk voor álle kinderen onvergetelijk wordt” aldus van der Heul.

Daarnaast gaan de kinderen hier spelenderwijs, onder begeleiding van de (groot)ouders, meer leren over de tijgers. Van der Heul: “Naast de basisinformatie leert de bezoeker hier straks ook over de verschillende soorten tijgers en hoe ze jagen bijvoorbeeld. Uiteraard vertellen we over de bedreigingen van de tijger en over de rol van Dierenrijk, in samenwerking met Stichting Wildlife, in het beschermen van deze bedreigde diersoort.”

Tijgers

Het koppel Amoertijgers van Beekse Bergen verhuist nadat de verbouwing is afgerond, op aanbevelen van het Europese managementprogramma, naar Dierenrijk. Tijger Laila, die kortgeleden nog in Dierenrijk leefde, zou voor de start van de verbouwing naar Beekse Bergen verhuizen. Helaas is de tijger kort voor de verhuizing overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *