21/07/2024

Toverland mocht vorig jaar maar liefst 1.165.000 bezoekers verwelkomen. Dit is een stijging van 13% ten opzichte van recordjaar 2022. De bezoekersgroei is mede te danken aan de opening van vier nieuwe attracties in themagebied Avalon. Ook de verlengde openingstijden en seizoengebonden evenementen droegen bij aan het nieuwe record.

Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur Toverland, blikt terug op een ongelofelijk mooi jaar. “Niet alleen mochten we meer gasten dan ooit ontvangen, ook de gasttevredenheid was hoger dan ooit tevoren. Dit is een waanzinnige combinatie waar we met het hele Toverteam heel trots op zijn!”

Uitbreiding Avalon

In juli 2023 openden vier nieuwe attracties, extra speelplaatsen en diverse interactieve belevingen in themagebied Avalon. “Met deze uitbreiding is Avalon een volwaardig themagebied geworden, waarbij we zien dat het gebied een bredere doelgroep aantrekt en dat de bezoekers langer in het gebied verblijven”, licht Jean Gelissen jr. toe.

Daarnaast werd vorig jaar geïnvesteerd in de nieuwe parkshow Aqua Bellatores en in de nieuwe Haunted Experience Now You’re Mine. Die laatste was exclusief te bezoeken tijdens de populaire Halloween Nights. “Ook in 2023 hebben de investeringen in onze shows en seizoensgebonden evenementen hun vruchten afgeworpen”, vult Jean Gelissen jr. aan. “Door een veelzijdig en uniek aanbod te presenteren, stimuleren we dat bezoekers ons meerdere keren per jaar bezoeken. Dit resulteerde tevens in het hoogste aantal abonnementhouders ooit. Tot slot merken we dat onze naamsbekendheid in zowel binnen- als buitenland flink is gegroeid.”

Jaarkalender 2024

Ook in 2024 blijft Toverland inzetten op verlengde openingstijden en seizoensgebonden evenementen. Zo zijn er extra veel Halloween Days en is Winter Feelings óók op de woensdagen in december en januari te bezoeken. Hiermee is het park vaker open. De complete jaarkalender is te bekijken via toverland.com/openingstijden.

Toekomst vol magie

In 2024 zal Toverland starten met de bouw van het ‘Clubhuis’; een nieuwe backoffice-omgeving waar alle Toverlanders zich thuis voelen en de synergie nóg meer met elkaar kunnen opzoeken. Daarnaast heeft Toverland de wens om door te groeien tot een short-time destination resort waarbij vaste verblijfsrecreatie aan het park wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *