21/07/2024

Foto: Sprookjesbos Valkenburg

Valkenburg aan de Geul wordt opnieuw geconfronteerd met een zware klap voor het toerisme nu het befaamde Sprookjesbos zijn faillissement heeft aangekondigd, nauwelijks een jaar nadat het nabijgelegen attractiepark De Valkenier hetzelfde lot onderging.

Het Sprookjesbos, dat decennialang een beroep deed op de verbeelding van jong en oud, heeft officieel de deuren gesloten vanwege ernstige financiële problemen. De combinatie van afnemende bezoekersaantallen, de nasleep van de COVID-19-pandemie en algemene economische uitdagingen hebben het park naar een punt van onhoudbaarheid gedreven.

De impact van deze sluiting op Valkenburg is aanzienlijk, aangezien het Sprookjesbos niet alleen een toeristische park was, maar ook een historisch en geliefd onderdeel van de lokale gemeenschap. De betoverende sfeer, de kenmerkende attracties en de jaarlijkse evenementen zullen node worden gemist.

Het faillissement zal niet alleen gevolgen hebben voor de eigenaren en het personeel van het Sprookjesbos, maar ook voor lokale ondernemers die afhankelijk waren van de toeristische stroom die het park genereerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *