21/07/2024

Foto: @deempjee_

In een voortdurende inzet voor duurzaamheid en milieubewustzijn kondigt de Efteling met trots de lancering van haar nieuw statiegeldsysteem aan, dat op 1 januari 2024 van start gaat. Met deze baanbrekende stap hoopt het attractiepark niet alleen de bezoekerservaring te verbeteren, maar ook actief bij te dragen aan de vermindering van afval en het behoud van het milieu.

Vanaf de start van het nieuwe jaar zullen bezoekers van de Efteling de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van herbruikbare bekers. Bij aankoop van een drankje of snack wordt een klein bedrag aan statiegeld toegevoegd aan de prijs van het product. Dit statiegeld kan worden terugverdiend door de lege verpakkingen in te leveren bij speciale inleverpunten binnen het park

Het systeem is ontworpen om bezoekers aan te moedigen om actief deel te nemen aan het verminderen van afval en het bevorderen van recycling. Het statiegeldsysteem zal van kracht zijn op alle verkooppunten binnen de Efteling, waaronder restaurants, kiosken en foodtrucks.

Het attractiepark heeft plannen om in de toekomst het statiegeldsysteem verder uit te breiden naar andere verpakkingsmaterialen en productcategorieën, met als uiteindelijk doel om een zo duurzaam mogelijke omgeving te creëren voor zowel bezoekers als het park zelf.

Met deze nieuwe stap toont de Efteling haar toewijding aan milieuvriendelijke praktijken en hoopt ze andere organisaties in de recreatie- en entertainmentindustrie te inspireren om vergelijkbare initiatieven te nemen in de richting van een groenere toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *