21/07/2024

Algemeen directeur Fons Jurgens heeft afgelopen week de eerste paal van het nieuwe hekwerk rondom het uitbreidingsgebied geplaatst. Het betreft een hekwerk rondom de voorgenomen uitbreiding aan de oostelijke zijde van het huidige attractiepark. In 2021 werd het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ definitief vastgesteld. Het bestemmingplan maakt het mogelijk om voor het eerst in 20 jaar buiten de huidige parkgrenzen uit te breiden. Dat zou een historisch moment zijn, echter heeft het attractiepark tot op heden deze plannen nog niet uitgevoerd.

Blijvende ambitie
De komst van het nieuwe hekwerk betekent nog steeds niet dat er een schop in de grond gaat. “Eerder moesten we de financiële gevolgen van de coronacrisis afwachten voordat we de stap buiten de huidige parkgrenzen wilden maken,” vertelt algemeen directeur Fons Jurgens. “Momenteel speelt een uitdaging op gebied van regelgeving, vanwege de aangescherpte stikstofmaatregelen. Het hekwerk staat symbool voor de blijvende ambitie van de Wereld van de Efteling. Deze is gericht op continuïteit van onze organisatie en het behouden van de zelfstandigheid en kwaliteit, vooral als natuurpark.”

Voorbereidende werkzaamheden
In het gebied aan de oostelijke zijde van de Efteling zal voorlopig weinig gebeuren. Het enige dat wordt uitgevoerd, zijn noodzakelijke en voorbereidende werkzaamheden om het gebied klaar te maken voor mogelijke ingebruikname. Het attractiepark focust in ieder geval de komende paar jaar op de ontwikkelingen binnen de huidige parkgrenzen, zoals de nieuwe attractie Danse Macabre en het luxueuze Efteling Grand Hotel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *