22/06/2024

Jubileumeditie Winter Efteling van start

De eerste Efteling-bezoekers hebben de schaatsbaan op de Warme Winter Weide reeds betreden. De 25e Winter Efteling is daarmee officieel van start. Zoals vertrouwd is de Efteling omgetoverd tot een waar winterparadijs waarbij verschillende attracties en Efteling-bewoners een winters jasje hebben gekregen. De Winter Efteling is tot en met 4 februari 2024 te bezoeken.

Winters aanbod
Bij de Efteling staat de winter garant voor knisperende Vreugdevuren, sfeervolle guirlandes en duizenden lichtjes. Nieuw dit jaar zijn de bijzondere lichtgevende vlinders die Sander de Bruijn, hoofdontwerper van de Efteling, vorig jaar in samenwerking met ASML voor lichtfestival GLOW ontwierp. Delen van het lichtproject ‘Connecting your love’ zijn te bewonderen naast Symbolica: Paleis der Fantasie. Daarnaast staan er op het Ton van de Ven Plein en in Ruigrijk levensgrote nieuwe sneeuwbollen waar bezoekers in kunnen gaan staan. Ook zijn deze winter de elfjes uit Droomvlucht op het Ton van de Ven Plein te vinden op muzikale speeldoosjes.

Op de Warme Winter Weide, een nostalgische winterse weide met schaatsbaan en horeca, kunnen bezoekers dagelijks terecht voor extra entertainment van onder meer Zang & Gelukkig, Fay de Fee, Pinokkio en Pardoes en Pardijn. Vanaf 18 november zorgen Mijnheer en Mevrouw Tijd, van theatershow CARO, in weekenden en vakanties voor een Wonderful Wintertime met winterse liedjes in het Carrousel Paleis.

Oud & Nieuw feest
Oudjaarsavond wordt ook dit jaar sprookjesachtig gevierd in de Winter Efteling. Tussen 19.00 en 01.00 uur is er een feestelijke avondopenstelling met live entertainment. Meer informatie over het programma en de ticketverkoop is terug te vinden op efteling.com.