21/07/2024

Foto: Toverland

“Winter Feelings is dé manier om Toverland ook in het najaar te presenteren als een magisch dagje uit voor de hele familie. De winterse gezelligheid zal de boventoon voeren”, vertelt Manager Entertainment Luke Verhoeven. Entreegebied Port Laguna wordt het hart van de viering. Dit normaal zonovergoten havenstadje komt deze winter ook helemaal tot leven en zal veranderen in een zee van licht tijdens de verbluffende slotshow, waarin veel bekende Toverland-gezichten hun opwachting maken.

Winter Laguna is het ook kloppend hart van de tweede editie van ons winter-event Winter Feelings. Entreegebied Port Laguna, normaal een tropische lagune, wordt tijdens de wintermaanden omgetoverd in een waar winderwonderland met extra activiteiten, winterse hapjes, warme drankjes en eindeloos veel kerstdecoratie. Zelfs de palmbomen worden voorzien van een verzameling twinkelende lichtjes!

Grotere schaatsbaan
Prominent aanwezig is de schaatsbaan in Winter Laguna. Zeg je winter, dan zeg je natuurlijk pirouettes op het ijs! Daarom is de schaatsbaan dit jaar een stuk groter dan vorig jaar, waardoor je nog beter je schaatskunsten op het ijs kunt laten zien. De baan is deze editie namelijk 1,5x zo groot als vorig jaar. Je kunt de gigantische kerstboom vol decoratie en het Toverland-amulet op de top niet missen, want deze zal bijna 10 meter hoog worden.

Almhut met twee verdiepingen
Honger gekregen? Stil je rommelende maag dan bij één de knusse chalets of bij de indoor Almhut. Ook deze compleet overdekte hut breiden we dit jaar fors uit. De Almhut zal dit jaar namelijk bestaan uit twee verdiepingen. Neem plaats aan één van de knusse tafels binnen of op het grote balkon op de eerste verdieping met een feeëriek uitzicht over alle kerstbomen en activiteiten in Winter Laguna. Wanneer de avond valt, is dit ook dé ideale plek om de slotshow Het Magische Winterfeest te bewonderen.

Vijf curlingbanen
Je sportief uitleven kan deze winter ook in Winter Laguna. Naast de metershoge tubingbaan keren ook de curlingbanen terug. Deze breiden we uit voor extra capaciteit met twee extra banen, waardoor het totaal op 5 curlingbanen komt. Hierdoor kunnen nog meer gezelschappen kennismaken met deze sport op het ijs. Toe aan wat adrenaline? Stap dan in één van de banden en glij van de metershoge bandenbaan. Zo roetsj je in recordsnelheid naar beneden!

Nog meer kerstbomen 
In totaal zullen maar liefst 654 dennenbomen het park sieren. Deze zullen variëren van 1,5 tot 7 meter hoog, met als letterlijk hoogtepunt de bijna 10 meter hoge kerstboom op de schaatsbaan in Winter Laguna. Dwaal in de avond zeker eens tussen alle gezellige werelden vol sfeervolle lichtjes, want uiteraard zijn ook al je favoriete in- en outdoor attracties geopend (mits de weersomstandigheden het toelaten). Wanneer de zon is weggezakt, zijn alle attracties, volop in de verlichting,  voorzien van nog meer magie.

Feestelijk versierd Avalon
Het is feest in themagebied Avalon, dus de bewoners zetten maar al te graag de bloemetjes buiten. Maar tijdens de wintermaanden zijn ze ook niet vies van kerstversiering! Nieuw dit jaar is namelijk dat heel Avalon versierd en verlicht zal worden met meterslange lichtsnoeren en twinkelende lichtjes. Het stationsgebouw van Merlin’s Quest zal bijvoorbeeld sfeervol versierd worden, maar natuurlijk ook de nieuwe attracties worden meegenomen. Neem dus vooral ook eens de tijd tijdens Winter Feelings om dit gebied te (her)ontdekken wanneer de duisternis is ingevallen. En als je er dan toch bent, pak meteen wat winterse attractieritjes mee in alle nieuwe attracties.


Hartverwarmend entertainment

En dat is nog lang niet alles, want waar je ook bent, je loopt bijna overal wel entertainment tegen het lijf. Klap je lekker warm bij de Winterse Klanken en laat je verrassen door de Winter Wonder Verzamelaars. Vier de Polynesische winter mee bij de winterversie van Katara – Fountain of Magic en doe samen met Tovenaar Merlijn een warme gelukswens voor het nieuwe jaar. Uiteraard mogen ook de vrolijke gezichten van Toos & Morrel en uitvinder Maximus Müller niet ontbreken.

Variëerende openingstijden: tot 18:00, 19:00 of 20:00 uur
Vanaf 25 november pakken we je weer in met ons hartverwarmende winter-concept. Tot aan de kerstvakantie – die start op 23 december – is het park op weekenddagen geopend. Doordeweeks is Toverland dan gesloten. De openingstijden van het park wijken tijdens het winterseizoen iets af van normaal, want het park is tijdens Winter Feelings geopend vanaf 11:00 uur. De sluitingstijden zijn: 18:00, 19:00 of 20:00. Waarbij je tijdens bijna de hele kerstvakantie kunt genieten van het park tot 20:00 uur!

Bron: Toverland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *