27/05/2024

Plopsa huldigt gehomologeerd 25m bad in met eerste zwemevent in Plopsaqua Landen-Hannuit

Op zaterdag 21 oktober huldigde Plopsaqua Landen-Hannuit haar gehomologeerd 25m bad in. Dit betekent dat er vanaf heden zwemwedstrijden zullen plaatsvinden in het stedelijk 25m bad. Het startschot werd gisteren gegeven met het PACO KLSVZ-zwemfeest.

Zaterdag 21 oktober vond, onder grote belangstelling, de officiële opening plaats van het gehomologeerd 25m bad in Plopsaqua Landen-Hannuit. Dit gebeurde tijdens de PACO KLSVZ-zwemwedstrijd, een toernooi dat zich richt op kinderen die kunnen zwemmen, maar (nog) niet deelnemen aan erkende wedstrijden. Met dit zwemfeest wordt aan zwemmers de mogelijkheid gegeven zich te meten met andere leeftijdsgenoten en dit in een ontspannen sfeer. Op die manier worden kinderen op een positieve manier gestimuleerd om zich later in te schrijven voor een officiële wedstrijd.

“Als stedelijk zwembad is het van belang dat we hier in Plopsaqua Landen-Hannuit de optie kunnen aanbieden om officiële zwemcompetities te organiseren. Na een investering van Plopsa en de gemeenten Landen en Hannuit hebben we dit kunnen realiseren. Wij zijn dan ook verheugd dat er reeds een aantal toernooien op de planning staan voor 2024.”

Carmine Frisenda, Parkmanager van Plopsaqua Landen-Hannuit

De zwemwedstrijd en het gehomologeerd zwembad werden feestelijk ingewijd in de aanwezigheid van Gino Debroux – de burgemeester van Landen, Lore Fourie – schepen van Landen, Maya de Bij en Bumba.

Plopsaqua Landen-Hannuit is elke dag geopend. Surf voor meer info naar www.plopsaqualandenhannuit.be