23/06/2024

Paul van Loon ontvangt Gouden Boek voor Raveleijn in de Efteling

Vandaag is Raveleijn van Paul van Loon bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2011 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status binnen het genre kinderboeken. Paul van Loon werd verrast met de unieke Oorkonde tijdens de presentatie van het derde avontuur over de ruiters van Raveleijn in de Efteling. Het verhaal van het eerste boek is nog steeds dagelijks te zien in de Efteling bij parkshow Raveleijn.

Paul van Loon werd verrast tijdens de presentatie van zijn nieuwe boek Raveleijn – Het bloed van de laatste draak in de Efteling. Daar kreeg hij het Gouden Boek uitgereikt door Ruiter Thomas, een van de hoofdfiguren uit het boek en de gelijknamige parkshow. Daarna las hij de bezoekers van de Efteling voor uit het nieuwe boek en signeerde voor een lange rij enthousiaste kinderen en hun ouders.

Raveleijn is een spannend en sprookjesachtig verhaal over een groep kinderen die de stad Raveleijn moeten bevrijden van een kwaadaardige macht. Een fantasierijk jeugdboek, in samenwerking met de Efteling, voor lezers vanaf tien jaar.

Boeken voor volwassenen met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.