23/06/2024

Vernieuwde Scare Zone in Toverland Cirque: groter dan ooit met o.a. attracties

Foto: Toverland

Scare Zone Cirque wordt dit jaar meer dan twee keer zo groot! We pakken buiten het park uit met een complete circuszone met o.a. verschillende attracties en kermisspelletjes. En er is nog veel meer! Lees snel verder wat we er allemaal (met je) van plan zijn.

Dit jaar pakt Toverland tijdens de Halloween Nights weer groots uit. Naast de nieuwe totaalbeleving Now You’re Mine herken je ook Scare Zone Cirque tijdens de spannendste maanden van het jaar niet meer terug. Sterker nog, de zone wordt ook verplaatst naar een locatie buiten de parkpoorten. Hierdoor wordt de totale halloweenbeleving nóg intenser.

Bijzondere kermisattracties
Scare Zone Cirque was altijd al bijzonder, maar daar doen we nu nog een extra schepjes bovenop! Zeg maar, flinke scheppen! Zo kun je hier o.a. ritjes gaan maken op diverse kermisattracties. Je mag hier namelijk dit jaar ook een nostalgische rups verwachten. Stap in en maak razendsnelle rondjes samen met je vrienden! Ben jij vliegensvlug en behendig? Onderga dan de razendsnelle zwieper van de Madmill (€4 per ‘ronde’). Bij deze ronddraaiende arm moet je er binnen mum van tijd overheen zien te springen. Hoe lang lukt het jou om te blijven staan? Ook het hilarische Lunapark keert dit jaar weer terug! Bereid je dus maar weer voor op alle hindernissen, zoals bewegende trappen en draaischijven.

Spelletjes en snacks
Laat je verleiden om een kermisspelletje te spelen bij één van de kramen en grijpautomaten. Spierballen? Dan weet je vast wel raad met de Kop van Jut! Door al deze toevoegingen is de zone meer dan twee keer zo groot geworden. Uiteraard zorgt ook de extra aankleding – zoals nog meer pipowagens – en kleurrijke verlichting voor nog meer sfeer. Maar met al deze kwaadaardige circusartiesten slaat de sfeer zomaar om, vanaf 19:00 uur. Heb je toch even een rustig plekje gevonden? Trek je dan even terug met gruwelijk lekkere drankjes en snacks uit één van de bontgekleurde foodtrucks. 

Overdag al te bezoeken: extra straatentertainment
Overdag tijdens Halloween Nights-dagen is het Cirque-terrein al te bezoeken vanaf 14:00 uur. Dan laten de griezels zich echter nog niet zien. Overdag struint er door het gebied geen griezelig, maar gezellig straatentertainment. Blijf jij even stilstaan? Deze acts hebben geen vaste tijden, maar zullen zowel overdag als in de duisternis te zien zijn. Vanaf 19:00 uur, het moment dat de Halloween Nights écht losbarsten, komen ook de griezelige artiesten naar het terrein. Het blijft dan de vraag wie je er tegen gaat komen…

Nieuwe locatie
Cirque gaat zich dit jaar op het plein voor de voormalige ingang van Toverland bevinden. Deze is te vinden bij het Land van Toos. Knipperende lampjes, vrolijke vlaggetjes, een reusachtige circustent en kleurrijke pipo-wagens, op dit feestelijke circus- en kermisterrein kun je samen even een tijdje rondhangen. Maar rustig rondhangen is er in de avonduren niet bij, want je zult al snel belaagd worden door clowns en acrobaten die het op je gemunt hebben. Want ook nu weten deze je weer in grote getalen te vinden.

Centraal in dit gebied vind je een grote circustent terug, waar het maar de vraag is of je er binnen moet gaan spieken. De zone is traditiegetrouw vrolijk, maar ook angstaanjagend tegelijk. Want van alle circusdeuntjes in mineurstemming gaan je nekharen al snel overeind staan.

Ook vertrouwde gezichten weten je te vinden
Naast alle nieuwigheden bij Cirque keren er ook veel succesnummers terug tijdens de Halloween Nights. Zo vieren de ondoden weer het Mexicaanse offerfeest aan de oevers van Katara – Fountain of Magic. Ook weet Morgana weer uit de kerkers te breken en is het over en uit met de feestvreugde die is losgebarsten in Avalon. Ook wachten de zeemonsters je uit de diepste krochten van de oceaan je weer op en weten de Trojaanse Krijgers je maar al te goed te vinden. Maar ook in de Scare Zones zijn subtiele verbeteringen aangebracht, om de zones nog verder te optimaliseren. 

Meer over de Halloween Nights

Bron: Toverland