21/07/2024

Eind september start bij BillyBird Park Hemelrijk de bouw van een nieuwe entree & gastenservice. Het project is een onderdeel van een volledig nieuw entreegebied. De eerste fase, de entree & gastenservice, moet medio 2024 open zijn voor de bezoekers.

De afgelopen jaren heeft Hemelrijk ieder jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van het park. Zo is in 2021 een nieuwe attractie, overslagschommel de SaltoSwing, geopend en in 2022 is een evenementen locatie voor familie- & bedrijfsdagen, Tuinterras Hemels, ontwikkeld.

Het entreegebied is al jaar en dag hetzelfde en daar gaat nu verandering in komen. De huidige receptie is in 1990 gebouwd als “Koffiestek”. Aan de ene zijde was er een horeca-uitgifte naar de gasten in het park. Aan de andere zijde konden er passanten terecht voor een kop koffie. Sinds de winteropenstelling, die mogelijk werd door de komst van binnenspeeltuin Zeeroversland, werden er entreekaartjes binnen verkocht.

“We investeren altijd liever in nieuwe attracties dan in ondersteunende voorzieningen”, aldus recreatieondernemer Ton Derks. Hij vervolgt: “Toen we in 2015 het kiezelpad vervingen door de strandboulevard, kregen we wel heel veel positieve reacties van onze gasten. Daarna hebben we toch weer gekozen om de attracties uit te breiden. We werken stapje voor stapje aan de uitbouw van ons park. Anders kunnen we het trouwens ook niet betalen, maar dat terzijde. Toen we in 2019 speelgebied de Oervallei hebben aangelegd hebben we dit gebied al zo vormgegeven dat het goed aansluit op het nieuwe receptiegebouw dat we nu gaan bouwen.”

Alles onder één dak

In het gebouw wordt naast de gastenservice ook het kantoor van BillyBird ondergebracht. Er is in de toekomst tevens ruimte voor een plek waar merchandise verkocht kan gaan worden. Het gebouw bestaat uit twee delen. De linkerzijde is de entree en is extra breed gemaakt zodat in het hoogseizoen eenvoudig duizenden bezoekers kunnen doorstromen. Hierdoor zal de ontvangst van gasten verder professionaliseren. De rechterzijde is bedoeld voor de gastenservice waar bezoekers informatie kunnen verkrijgen over kinderfeestjes, schoolreisjes en lidmaatschappen.

Aan de voorzijde van het nieuwe entreegebouw komt een ontvangstplein waar gasten zich kunnen verzamelen. Aan de parkzijde van het nieuwe pand komt een verdeelplein. Van hieruit kan men kiezen of men richting speelgebied Oervallei loopt of, zoals nu, richting het strandbad.

Onderdeel van een groter project

De entree & gastenservice is de start van een compleet nieuw entreegebied. Zo zijn er plannen voor een nieuw speeltoestel onder de bekende Hemelaya berg en moet het gebied ook nieuwe horeca bevatten. Het huidige receptiegebouw wordt daartoe omgebouwd tot horeca. De onderkant van de Hemelaya wordt waarschijnlijk een grot met speeltoestellen. Maar zowel het horecaconcept als de grot met speeltoestellen moeten nog worden ontworpen. Terwijl de ontwikkeling van het nieuwe receptiegebouw start, kan alweer het ontwerp van de volgende uitbreiding worden gemaakt. “Dan kan hopelijk na de zomer van 2024 de bouw hiervan starten. Zo blijven we ons park continu verbeteren en vernieuwen”, aldus Ton Derks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *