27/05/2024

Aqualibi, alle nieuwe glijbanen zijn geïnstalleerd

Op 28 augustus sloot Aqualibi de deuren voor de start van de tweede – en finale – fase van zijn grote uitbreidingsproject. Dit omvat hoofdzakelijk de bouw van een nieuwe toren uitgerust met 4 innovatieve waterglijbanen, die op 22 december zullen openen. Het waterpark voert gelijktijdig een aantal energiebesparende renovatiewerken uit als onderdeel van zijn traject om tegen 2030 klimaatneutraliteit te bereiken. De totale investering voor het project bedraagt € 30 miljoen. Werp een blik achter de schermen van Aqualibi ’s ambitieuze plannen.

Alle ogen zijn eerst gericht op de 25 meter hoge toren die de vorm van een afgeknotte piramide aanneemt en waaraan 4 gloednieuwe waterglijbanen zijn gevestigd. Deze laatsten zijn uniek in de Benelux:

  • In de Duelling RocketBlast nemen bezoekers – geïnstalleerd in tweepersoonsbanden – het tegen elkaar op in een snelheidswedstrijd doorheen een parcours met spannende afdalingen én beklimmingen. De opwaartse lancering is mogelijk door een innovatieve waterjettechnologie. Het is de eerste RocketBlast-glijbaan met duels in Europa.
  • De Rally Racer is een tapijtrace op twee banen met vier verschillende duelpunten die de competitie tussen strijdende bezoekers versterken. Het is de eerste glijbaan in zijn soort in de Benelux.
  • In de Canon Bowl komen bezoekers – geïnstalleerd in tweepersoonsbanden – in een duizelingwekkende trechter terecht, waarna ze via de opening afstevenen op een spannende afdaling.
  • De Tornado Wave jaagt bezoekers – geïnstalleerd in tweepersoonsbanden – eerst door een scherpe acceleratiebocht en nadien in een gigantische golf voor een gegarandeerde adrenalinestoot. Het is de eerste glijbaan in Europa die een ‘golf’ en een ‘acceleratiebocht’ combineert.

De nieuwe toren, waar de vier glijbanen starten en uitkomen, is verbonden met het bestaande deel van het waterpark door een overdekte gang langs wildwaterrivier ‘Rapido’. Met deze uitbreiding van 1.000 m² zal het totale volume van Aqualibi stijgen tot 8.000 m². De interne decoratie van de toren is geïnspireerd op de surfwereld. Bezoekers krijgen de indruk volledig ondergedompeld te zijn in een golf.

Naast deze indrukwekkende uitbreiding opent Aqualibi in het voorjaar van 2024 een openlucht ontspannings- en horecaruimte, gelegen naast het bestaande ‘Palm Beach’-restaurant. Er worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd om het comfort van de bezoekers in het bestaande deel van Aqualibi te verbeteren. Het park transformeert onder andere de receptie.

“Dit is het meest ambitieuze project voor Aqualibi sinds de opening in 1987. We breiden de ervaring voor onze bezoekers uit door 4 nieuwe ‘state-of-the-art’ glijbanen toe te voegen. Deze nieuwe attracties zullen ons zeer gevarieerde aanbod aan sensaties voor bezoekers van alle leeftijden verder versterken en Aqualibi bijgevolg positioneren als een referentiewaterpark voor gezinnen in België, maar ook over onze landsgrenzen heen.” Aldus ​Julien Demonté – Directeur Aqualibi