21/07/2024

Koala stock

In Ouwehands Dierenpark wordt hard gewerkt aan het koalaverblijf. Het park verwacht het nieuwe onderdeel van het park te openen in het voorjaar van 2024.

Sinds de start van de bouw in februari 2023 is er al veel voortgang geboekt. Beelden vanuit de lucht laten nu ook duidelijk de structuur van de bouw zien waarin de binnenverblijven van de koala’s zichtbaar zijn. In september 2023 komt de bouw in een stroomversnelling. Er is namelijk heel veel prefab gemaakt en dit wordt komende maand allemaal in het park geplaatst.

Een stukje Australië
De nieuwe ‘Australian Experience’, zoals het project nu intern genoemd wordt, krijgt een oppervlakte van ca. 1.800m2. Het zal in eerste instantie drie koala’s in de binnen- en buitenverblijven huisvesten samen met Parma wallaby’s. In het centrum van het gebouw bevindt zich straks een belevingsvolle binnentuin van ca. 170m2. Hierin komen vlinders. Het complete gebied geeft de bezoeker van het park straks een ware Australië beleving.

Koala’s in Nederland
Ouwehands Dierenpark is trots de koala’s aan het park toe te voegen. De koala staat op de IUCN Red list genoteerd als ‘vulnerable’ oftewel ‘kwetsbaar’. Australië heeft de soort zelf als ‘bedreigd’ aangemerkt nadat de aantallen snel achteruitgingen als gevolg van bosbranden en overstromingen. Over heel de wereld worden koala’s in dierenparken gehouden om zo door het managementprogramma bij te dragen aan het genetisch gezond houden van de populatie en het behoud van de diersoort. Ouwehands Dierenpark is het enige park in Nederland dat de koala’s volgend jaar in het park huisvest.

Foto: Ouwehands Dierenpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *