21/07/2024

Foto: Richard van de Ketterij

Vanaf het aankomende schooljaar start BillyBird Park Hemelrijk met het nieuwe schoolreisjesconcept ‘BillyBird Science’. In samenwerking met YouTube-kanaal Theme Park Science, de pretpark universiteit van de Benelux, is er een zesdelige videoreeks opgenomen. In korte educatieve video’s word je ondergedompeld in de wetenschappelijke wereld achter BillyBird attracties. Scholieren ontdekken bijvoorbeeld hoe ze zo snel mogelijk het meeste goud kunnen vinden of hoe ze een bal zo ver mogelijk weg kunnen schieten.

Al tientallen jaren is BillyBird Park Hemelrijk het favoriete uitje van vele scholen uit heel Nederland. Van maart tot november ontvangen zij dagelijks meerdere schoolreisjes. Het educatieve aspect van schoolreisjes wordt steeds belangrijker en scholen maken graag een leerzaam maar leuk uitstapje. Door de handen in een te slaan met de mannen van Theme Park Science beleven scholieren niet alleen een leuk schoolreisje, ze leren ook over de wetenschap achter verschillende attracties.

“Niet de meest alledaagse lesstof, maar het zorgt er wel voor dat kinderen een nog leukere dag kunnen hebben bij BillyBird”: aldus achtbaanprofessor dr. ir. Jurnan Schilder.

De juiste voorbereiding op een schoolreisje

Scholen gaan graag goed voorbereid op pad. Daarbij hoort niet alleen het regelen van vervoer en het op de hoogte brengen van alle ouders. Maar ook ervoor zorgen dat de leerlingen zin hebben in het schoolreisje en weten wat ze gaan doen en kunnen verwachten. De zes testjes die de achtbaanprofessor en de pretparkexpert hebben uitgevoerd, zijn vanaf september de start van een geslaagd schoolreisje bij het familiepark in Volkel.

Danny van der Weel, pretparkexpert: De tips, gebaseerd op de wetenschap, zorgen ervoor dat jouw klas de strijd met elkaar kan aangaan en nog meer plezier kan hebben in het park! 

Wanneer een schoolreisje wordt geboekt, ontvangt de school de video’s in hun mailbox om ze vervolgens voorafgaand aan het reisje te bekijken. Twijfel je of BillyBird Science geschikt is voor jouw klas? Vraag dan vrijblijvend de eerste twee video’s aan om een goed beeld te krijgen van de inhoud.

Speelplezier voor alle leeftijden

In het park zijn binnen- en buitenspeelfaciliteiten, waardoor Hemelrijk toegankelijk is bij goed en slecht weer. Daarnaast zijn er attracties en speeltoestellen voor kinderen uit alle basisschoolgroepen. Er zijn speelgebieden buiten bereik van het water zodat het veilig is voor de kleinste kinderen, en er is een achtbaan zodat ook de bovenbouw zich de hele dag kan vermaken.

Schoolreisjes zijn al te boeken vanaf €4,50 per kind en leden kunnen ook tijdens hun schoolreisje gratis naar binnen. Parkeren is gratis voor zowel bussen als auto’s.

Meer info: https://billybird.nl/park/hemelrijk/educatief-schoolreisje/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *