27/05/2024

Een ervaring zoals in een Amerikaanse kerstfilm! eerste winteropening Movie Park Germany

Halloween Casting - Presse_Movie_Parks_Hollywood_Christmas

Christmas is coming early this year! Onlangs kondigde Duitslands grootste film- en pretpark zijn nieuwe winterevenement “Movie Park’s Hollywood Christmas” aan. Nu wordt er meer informatie over de evenementenserie uitgedeeld aan alle winter- en pretparkfans.

Entertainment en shows staan duidelijk in het middelpunt. Er worden meer dan tien nieuwe
entertainmentmomenten gecreëerd voor het hele gezin. Het evenement verandert Movie Park Germany in een kerstfilmdecor en laat meer dan 500.000 lichtjes schijnen. Gasten kunnen zich onder andere verheugen op een nieuwe wintershow met illusionist Christian Farla, de grote Christmas Tree Celebration, een Meet Santa Wish Station, winterse versie van de parade, schaatsbaan, lichtshow en vier kerst-themagebieden met enkele extra’s. Ook de actie op de attracties zal niet ontbreken. Van 1 december 2023 tot 7 januari 2024 zorgt Movie Park op 24 geselecteerde dagen voor een feestelijk Amerikaans kerstprogramma, geschikt voor alle
generaties.

“Een winterevenement in Movie Park stond al lang op het wenslijstje van onze gasten. Nu kunnen ze zich bij ons in hun eigen kerstfilm onderdompelen!”, zegt algemeen directeur Thorsten Backhaus. “We kijken uit naar een ‘Big American Christmas’ die niet alleen helder en kleurrijk, maar vooral ook onderhoudend zal zijn. Het draaischema voor de winter staat vast en de planning achter de schermen is al in volle gang.”

Winterentertainment en shows
Om kerst-Hollywood niet alleen bezinnend maar ook een beetje magisch te maken, krijgt Movie Park gerenommeerde versterking en presenteert een nieuwe show met magische elementen en winterse illusies: Christian Farla’s “A Magical Christmas Tale” vindt tot drie keer per dag plaats in Studio 7. De show is een mix van zang, artisticiteit en een gezinsvriendelijke Magic Show. In de verhaallijn neemt de bekroonde illusionist het op tegen de boosaardige ijskoningin, die alle kerstcadeautjes van de kinderen wil afpakken en Santa Claus wil laten verdwijnen. Christian Farla reist naar de Noordpool om hem terug te halen. Dit is de enige manier om Kerstmis te redden en de cadeautjes in de juiste handen te krijgen.

Tijdens de grote Christmas Tree Celebration bij de fontein in het entreegebied laten de kerstelfjes, met de hulp van Santa Claus, elke dag om rond 17.00 uur de meer dan 15 meter hoge, feestelijk gedecoreerde
kerstboom van meer dan 2,5 ton helder stralen en luiden ze de bezinnende avond in.

Vorig jaar haalde het creatieve team rond Manuel Prossotowicz al inspiratie uit de Verenigde Staten en
integreerde dit in het evenement. “Zoals bij alle nieuwe grootschalige projecten binnen het park staat
authenticiteit hier voorop om gasten een originele Amerikaanse kerstbeleving te geven.”

Om ‘s avonds licht in de duisternis te brengen, creëert Movie Park Germany elk uur een fonkelnieuwe lichtshow over de “Christmas Boulevard USA” om muzikale kerstklassiekers te laten schijnen. Een nieuwe mappingshow in kerststijl maakt deel uit van het programma en wordt geprojecteerd op de gevels van de gebouwen “Time Riders” en “The Toymaker”. Hier zullen gasten Santa Claus en andere winterse figuren ontmoeten. IMAmotion is verantwoordelijk voor het mediaontwerp van de mappingshow, terwijl IMAscore voor de muziek zorgt. De grote finale van elke dag is een tien minuten durende droneshow met 100 drones die niet alleen de ogen van kinderen oplicht, maar ook de lucht boven de Movie Park Studios.

Geen kerstseizoen zonder een kerst-bakkerij! In de Kids Cookie Factory in het California Café kunnen
kinderen hun eigen koekjes ontwerpen en mee naar huis nemen. Op het overdekte voorplein wordt een
Amerikaanse kerstmarkt gecreëerd. Dit is ook de plek waar alle wintersportfans hun vaardigheden kunnen
laten zien als ze het curlinggebied uitproberen

Op de cadeaulijst van het studiomanagement staat ook “Ho-Ho-Hollywood on Parade”, een winterse versie van de parade. Te midden van lichtjes en kerstsfeer komen de straten langs de “Christmas Boulevard USA” en de “Rockefeller Plaza” tot leven. De soundtrack wordt verzorgd door IMAscore.

Met zoveel actie op de set mag het ondertussen wel wat rustiger zijn! De Roxy 4-D bioscoop biedt een gezellig alternatief bij koele temperaturen en vertoont de populaire animatieklassieker “The Polar Express”. Maar omdat één film zelden genoeg is om het kerstseizoen in te luiden, draaien bovendien “Home Alone” en “Home Alone 2: Lost in New York” in het Van Helsing’s Club. Hier wordt een buffet met kerstthema aangeboden.

Een nieuwe rol in Ho-Ho-Hollywood in Germany is ingeruimd voor S.A.M. De lopende filmflap ontwikkelt zich in de winter tot de norse Yeti S.A.D. Hiervoor is een speciaal kostuum voor gemaakt, zodat het Movie Parkkarakter ook bij Meet & Greets te vinden is. Als onderdeel van de media-inhoud zal S.A.D. tijdens “Movie Park’s Hollywood Christmas” ook over het een of ander scherm flikkeren.

Sfeer en actie: themagebieden en attracties
Welkom in Ho-Ho Hollywood in Germany! Het Amerikaanse kerstseizoen dat we kennen uit Amerikaanse films is duidelijk in scène gezet. Ook de actie ontbreekt niet: Enkele attracties en achtbanen maken deel uit van het programma (afhankelijk van de weersomstandigheden; waterattracties blijven gesloten).

Scène 1: “Christmas Boulevard USA”
De “Hollywood Boulevard” wordt voor het koude seizoen omgetoverd tot “Christmas Boulevard USA” en
herinnert aan een typisch Amerikaans stadje met talloze kerstlichtjes en kleurrijke decoraties. Naast de
lichtshow kunnen gasten “The Polar Express” verwachten in de Roxy 4-D bioscoop. De “Christmas Tree
Celebration” zal plaatsvinden bij de fontein en de grote drone show zal elke dag van het evenement afsluiten.

Scène 2: “Rockefeller Plaza”
De “Streets of New York” worden omgetoverd tot “Rockefeller Plaza”. Op het podium is een nieuwe Winter Plaza Show te zien. Geïnspireerd door de Amerikaanse dansgroep “The Rockettes” entertaint de Movie Park Entertainment Crew de gasten. Daarna glijden de bezoekers naar de volgende scène op de overdekte ijsbaan van 360 m², die zich direct voor het podium bevindt. In het midden van de schaatsbaan staat een 6 meter hoge kerstboom. Zoals gebruikelijk in het winterse New York kunnen alle winterfans schaatsen huren en daar hun rondjes draaien. Naast het podium zal er een kleine kerstmarkt zijn en Marilyn Monroe en Yeti S.A.D. staan klaar voor meet & greets. Wie tijdens de bezinningsperiode op zoek is naar een duistere ervaring, kan een omweg maken naar “Van Helsing’s Factory”. Net om de hoek, in het nabijgelegen Star Trek-gebied, wacht de achtbaan “Star Trek™: Operation Enterprise” op alle winterfans om ze in ijzige sferen te katapulteren.

Scène 3: “Nickelodeon HoHoHoliday Land”
De winterse versie van het “Nickland” komt tot leven met “Nickelodeon HoHoHoliday Land”. De populaire characters van PAW Patrol en SpongeBob SquarePants krijgen ook een kerst makeover voor Meet & Greets. Hetzelfde geldt voor de “Let’s Party” show met de NickToons. In het hele gebied weerklinken winterse kinderkerstliedjes. De “Movie Park Studio Tour” krijgt een speciale kersteditie en nieuwe media-inhoud rond de norse Yeti S.A.D. Het opnameschema omvat ook andere attracties in het Nickland, zoals “Ghost Chasers”, “Jimmy Neutron’s Atomic Flyer”, “Mission to Mars”, “Splat-O-Sphere” en de PAW Patrol-attracties

Scène 4: “Wild West Christmas”
Het nieuwe “Wild West Christmas”-gebied strekt zich uit tot Studio 7 en de Winter Show met Christian Farla. In de Warsteiner Saloon komt een “Meet Santa Wish Station”, zoals gebruikelijk in Amerikaanse winkelcentra, waar kinderen en gezinnen Santa Claus op het podium kunnen ontmoeten. Hier kunnen kinderen hun persoonlijke wenslijstjes inleveren en tot drie keer per dag Santa Claus en zijn elfen bezoeken.

Horeca en B2B evenementen / Kerstfeestjes
Om de culinaire kant een origineel Amerikaans tintje te geven, zijn sommige hutten omgetoverd tot US Food Trailer. Pancakes, Mac & Cheese en Pulled Turkey staan op het menu

Speciaal voor B2B-klanten en groepen is er een aanbod voor kerstfeesten in de Warsteiner Saloon met aangepaste catering, die geboekt kunnen worden vanaf 150 tot 350 personen. Er is ook een kleine kerstmarkt met kraampjes die exclusief voor deze groepen geopend is. Gasten kunnen zich opwarmen en dineren in de Saloon, terwijl het serviceteam drankjes serveert. Extra programmaonderdelen, zoals een meet & greet met Santa Claus of een DJ voor de after-dinner party, kunnen op verzoek worden geboekt. Een verblijf in het park vooraf is ook mogelijk. Verzoeken voor kerstfeesten kunnen worden aangevraagd via christmas@moviepark.de.

Voor alle bedrijven die “Movie Park’s Hollywood Christmas” willen bezoeken zonder een personeelsuitje, is er ook een speciale ticketaanbieding voor een verblijf in het park

Aanbiedingen voor tickets en seizoenspassen
Voor alle gasten die hun winterervaring in Movie Park nu al zeker willen stellen, is er nu een ongedateerd Early Bird-ticket verkrijgbaar bij de informatiebalie voor de prijs van €24,90. De gedateerde tickets voor het evenement zijn verkrijgbaar in de webshop van het park.

Houders van een seizoenpas 2023 die hun pas verlengen voor het seizoen 2024, krijgen ook de mogelijkheid om “Movie Park’s Hollywood Christmas” in het seizoen 2023 te bezoeken. De winterevenementdagen van dit jaar zijn dus automatisch inbegrepen bij pasverlengingen in de categorieën zilver, goud en platina (brons niet inbegrepen). De nieuwe seizoenspasprijzen worden vanaf 15 augustus gecommuniceerd op de website van het park. Met deze datum kunnen ook nieuwe passen worden gekocht en bestaande passen worden verlengd. Wie zijn huidige seizoenspas verlengt, krijgt een korting van €15,00 op de reguliere seizoenspasprijs in het park. Actieaanbod alleen voor bestaande klanten: Iedereen die voor 30 september 2023 drie geldige Gold- of Platinum-seizoenspassen voor 2024 verlengt, betaalt voor deze drie passen slechts de reguliere prijs van twee.

Iedereen die zijn pas van seizoen 2023 niet verlengt of een bronzen seizoenspas heeft, kan op de gewenste bezoekdag in december/januari direct aan de kassa een persoonlijk ticket kopen voor de speciale prijs van slechts €12,90.