23/06/2024

Eerste nakomeling geboren op savanne bij recent geopende Safari Hotel

Hilvarenbeek, 1 augustus 2023 – Het eerste jonge dier, een Grévy zebra, is geboren op de Wongo Savanne bij het recent geopende Safari Hotel. Het veulen is afgelopen woensdag geboren. De moeder en de jonge merrie maken het goed.

In het wild wordt de Grévy zebra met uitsterven bedreigd. Het leefgebied verdwijnt door de aanleg van landbouw en het voedselaanbod is schaars door de concurrentie van vee. Met de geboorte van het veulen draagt Beekse Bergen, middels het Europese managementprogramma, bij aan een gezonde reservepopulatie.

Het Safari Hotel is eind maart feestelijk geopend. Op de savanne staan naast Grévy zebra’s, ook Nubische giraffen, witte neushoorns, struisvogels, watoessirunderen en zwarte paardantilopen.