21/07/2024

Ook dit jaar op 7/7, vierde de Efteling als hoeder van het sprookje de Dag van het Sprookje. 
7 uur lang, tussen 11.00 tot 18.00 uur, lazen 7 heel ‘gewone’, maar gepassioneerde Efteling-medewerkers sprookjes voor op verschillende plekken in het attractiepark. Ze verlieten daarvoor een uur hun eigen werkplek. Directeur Product, Markt & Imago Koen Sanders las bij Speelbos Nest! het sprookje De Redders van Ruigrijk voor: “Dit sprookje heb ik mijn kinderen al zo vaak voorgelezen, dat gaat bijna vanzelf. Ik vind voorlezen belangrijk omdat verhalen vertellen mensen bij elkaar brengt. Dat is ook precies wat we elke dag opnieuw in de Efteling doen. Verhalen vertellen waarin we onszelf kunnen herkennen, waardoor we anderen beter leren begrijpen. Zo leert dit bijzondere sprookje van Marc de Hond dat je ook met een beperking een stoere held kunt worden. Marc de Hond schreef het speciaal voor de opening van het inclusieve Speelbos Nest!.” Bezoekers genoten van de voorlees-actie.

Sprookjes doorgeven
Anne (restaurant Het Witte Paard) las De Bremer Stadsmuzikanten voor op het Anton Pieckplein. “Toen ik las dat ze voorlezers zochten was ik meteen enthousiast! Altijd heb ik al een grote liefde gehad voor sprookjes. Ze zijn magisch en je kunt even ontsnappen uit de realiteit. De kans om op deze speciale dag sprookjes door te geven aan de huidige en nieuwe generatie heb ik meteen gepakt.”

Vaker doen
Familie Hendriksen uit Veenendaal trof familie uit Beerse (België) in de Efteling. Zij luisterden samen naar het sprookje van Roodkapje. “Dit is hartstikke leuk, dit hoort ook echt bij de Efteling. Wij hebben geluk dat we juist op 7 juli hebben afgesproken, want het is alleen vandaag. Dit moeten jullie vaker doen!”

Niet alleen in het Sprookjesbos
De Efteling zit vol verhalen, niet alleen in het Sprookjesbos, zo bleek bij de houten achtbaan Joris en de Draak. Marc (medewerker Sirocco): “Verhalen vertellen zit in mijn bloed. Al jaren leid ik mijn vrienden door zelfgeschreven fantasiewerelden. Bij Sirocco gaan gasten mee op reis met Sindbad de Zeeman uit de Sprookjes uit 1001 Nacht. Nu mocht ik in het Ruigrijk vertellen over Joris en de Draak. Geweldig toch?”

Op het Herautenplein vertolkte Noortje (Theater & Evenementen) de Kikkerkoning: “Ik vind het zo leuk om verhalen te vertellen dat ik soms terplekke een nieuw sprookje verzin dat plaats vindt in het theater om mijn collega’s te inspireren.”

7: een sprookjesgetal
Het getal 7 is een sprookjesgetal. Wie kent niet de zeven geitjes die de wolf te slim af zijn, of de zeven dwergen die Sneeuwwitje in huis nemen. Of denk aan de zeven zeereizen van Sindbad de Zeeman of de zevenmijlslaarzen waarmee Klein Duimpje aan de reus ontsnapt.
Deze hele maand kan iedereen meedoen aan een Sprookjesquiz, met natuurlijk 7 vragen via: https://www.efteling.com/nl/blog/winacties/20230707-sprookjesquiz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *