23/06/2024

Efteling opent horecapunt in themagebied rond Danse Macabre

Het themagebied rondom de nieuwe attractie Danse Macabre is nog volop in ontwikkeling, maar Efteling-bezoekers kunnen binnenkort alvast de sfeer van het Huyverwoud proeven. Op 1 juli openen namelijk het horecapunt In den Swarte Kat en toiletvoorziening De Laetste Hoop. Het Huyverwoud, met bijbehorende attractie Danse Macabre, vormt vanaf 2024 het griezeligste stukje Efteling. 

Thematisering
In den Swarte Kat is een van de horecapunten in het nieuwe themagebied rondom attractie Danse Macabre. Efteling lanceert hier een – voor het attractiepark – nieuw horecaconcept, waarbij de gast producten kan afrekenen via zelfscankassa’s. In het horecapunt kan men gethematiseerde producten kopen, zoals Ketelkoek, abdijbrood en Bloedsap. Gasten kunnen de versnapering meenemen of direct nuttigen op het terras.

Het in- en exterieur van In den Swarte Kat kent veel gethematiseerde details. Het verhaal achter dit horecapunt is dat de Familie Charlatan, het entertainment van het themagebied, deze voormalige taveerne in gebruik heeft genomen als kruidenierswinkel. In den Swarte Kat heeft een afgebrande uitstraling, lijkt vanaf de buitenkant deels ingestort en zit vol met griezelige elementen. En net als in toiletvoorziening De Laetste Hoop spookt het er bij vlagen…

Themagebied Huyverwoud
Het themagebied van 17.000m² wordt een mysterieus decor met horeca, retail, entertainment en het 20 meter hoge attractiegebouw van Danse Macabre. Dit spookspektakel vol duistere wendingen laat bezoekers straks dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling in 2024.

Meer info: https://www.efteling.com/nl/blog/nieuws/20230627-taveerne-in-den-zwarte-kat-opent-1-juli-2023