27/05/2024

Fran (10) wint Efteling Sprookjestekenwedstrijd

De 71e verjaardag van de Efteling werd vandaag feestelijk ingeluid met de bekendmaking van de winnaar van de Sprookjestekenwedstrijd. Woensdagmiddag 31 mei bewonderde de Vlaamse Fran Lenoir (10 jaar) trots haar eigen tekening tussen de ontwerpen van onder andere Anton Pieck en Ton van de Ven in het Efteling Museum. Fran won de tekenwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar, die de Efteling organiseerde ter ere van de 128e verjaardag van grondlegger Anton Pieck. Uit meer dan 350 inzendingen koos de vakjury haar tekening als beste. Fran is super trots: “Ik voel mij vereerd. Ik had nooit gedacht dat ik een eerste prijs zou winnen. En het is nog wel mijn eerste tekenwedstrijd!” Naast de ereplaats voor haar tekening won Fran uit Brugge, België, ook zes Efteling-tickets. De tekening is tenminste t/m 31 december 2023 in het Efteling Museum te zien.

Veel kleine gebeurtenissen
Eftelingontwerpers en juryleden van de Sprookjestekenwedstrijd Sander de Bruijn en Karel Willemen over de wedstrijd: 

“We zijn blij verrast door zoveel mooie inzendingen van hoge kwaliteit. Het doet ons goed dat de opdracht ‘een sprookjesachtige tekening’ zoveel kinderen in beweging heeft gebracht om mee te doen. De tekening van Fran viel op door de bijzondere en evenwichtige compositie. Het is vaardig en in een heel eigen stijl getekend. Je kunt op avontuur in deze kleurige prent, waar veel kleine gebeurtenissen te ontdekken zijn. Hier is met liefdevolle aandacht aan gewerkt.”

Publieksjury
Naast de professionele vakjury mocht het publiek via Efteling.com óók een favoriet kiezen.
Met verreweg de meeste stemmen won Josefien (7 jaar) ook zes Efteling-tickets.

Eerste tekenwedstrijd Anton Pieck
Anton Pieck won op 11-jarige leeftijd met een stilleven zijn eerste tekenwedstrijd – een tentoonstelling van huisvlijt. Het sterkte hem zeer om door te gaan met wat hij het liefst deed: tekenen! Met de Sprookjestekenwedstrijd wilde de Efteling kinderen uitdagen om hun passie te volgen en hun fantasie te gebruiken.