22/06/2024

Arriva en Efteling presenteren bussen in Efteling-thema en intensiveren samenwerking

Vanochtend was de eerste feestelijke rit van de Sprookjesbos-bus met Roodkapje. Met deze rit reisden de directies van Arriva en de Efteling, genodigden en natuurlijk bezoekers aan de Efteling mee. Arriva en de Efteling introduceerden deze ochtend de unieke gedecoreerde bussen in Efteling-thema. Deze vier bussen rijden op de lijnen 800 (’s-Hertogenbosch-Efteling v.v.) en 801 (Tilburg-Efteling v.v). De bussen hebben een compleet eigen uitstraling als de Sprookjesbos-bus en de Joris en de Draak-bus. Met deze bussen zetten Arriva en de Efteling in op een optimale bereikbaarheid van het attractiepark met het openbaar vervoer voor zowel bezoekers als medewerkers.

Samenwerking in de regio
Sinds een aantal jaar zijn Arriva en Efteling partners als het gaat om de bereikbaarheid in de regio. Jan Pieter Been, regiodirecteur Arriva; “Met een dienstregeling die aansluit op de reisbehoefte van de bezoekers vergroten we het gebruik van het openbaar vervoer en intensiveren we onze samenwerking. Daar komen nu de nieuwe gedecoreerde bussen bij die op de Efteling-lijnen 800 en 801 gaan rijden”. Ook worden er speciale kortingsacties voor Efteling-abonnementhouders geïntroduceerd en reizen kinderen tot en met 11 jaar gratis met het openbaar vervoer in Brabant. “Zowel voor medewerkers als bezoekers optimaliseren we onze bereikbaarheid met het openbaar vervoer,” vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. Als (het laatste stuk van) de reis met een goede busverbinding afgelegd kan worden, draagt dat enorm bij onze bereikbaarheid. Reizen met het openbaar vervoer heeft minder impact op de omgeving en natuur, en is ideaal voor onze medewerkers uit de regio. Wij zijn erg blij met de samenwerking met Arriva en gedeelde visie op de bereikbaarheid in de regio!”

Onderzoek naar automatisch rijdende voertuigen
De bereikbaarheid van de Efteling voor bezoekers en medewerkers is een belangrijk aandachtspunt. Daaronder vallen ook de verbindingen tussen de vakantieparken, het Efteling hotel en het attractiepark. Deze verbindingen moeten zo makkelijk mogelijk zijn. Gezien de afstanden tussen het busstation bij de entree van het attractiepark, de hotels of één van de vakantieparken, wordt de inzet van een automatisch rijdend voertuig gezien als een mogelijke oplossing. De huidige innovatiekracht en technologieën brengen nieuwe mogelijkheden voor een dergelijke shuttle service. Daarom laten Arriva en de Efteling samen een onderzoek uitvoeren naar een automatisch rijdende verbinding tussen het busstation bij de hoofdentree van de Efteling en het Efteling Hotel. Het onderzoek heeft als doel om inzicht te krijgen in mogelijke routes, doelgroepen, infrastructurele aandachtspunten en een advies voor de toekomst. Zodra er meer concrete informatie is over dit onderzoek en eventuele vervolgstappen volgt er meer informatie.