22/06/2024

Beekse Bergen voor drie dagen het Special Olympics Dorp in 2024

HILVARENBEEK - 23-03-2023. SONS Breda Tilburg, Olympics Nationale Spelen Breda Tilburg, persmoment.

Beekse Bergen wordt in 2024 drie dagen lang omgedoopt tot het Special Olympics Dorp. Tijdens een presentatie in het Safari Hotel ondertekende Dirk Lips, samen met negen andere partners van het sportevenement en onder toeziend oog van de G-ambassadeurs, het partnercontract.    

Op 14, 15 en 16 juni zullen er zo’n 2000 sporters en begeleiders van de Special Olympics Nationale Spelen 2024 zullen allemaal verblijven in de accommodaties van het Lake Resort en het Safari Hotel.

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement wordt iedere twee jaar roulerend door Nederland georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking.

Meer dan 2500 sporters
In 2024 vindt dit bijzondere evenement plaats in Breda en Tilburg. Meer dan 2500 sporters doen mee, in 21 takken van sport. De centrale thema’s van het evenement zijn: talent, sport en inclusie.  

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in meer dan 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.