21/07/2024

Vrijdag 21 april was het dan zover, de draak van vijftien meter werd de lucht in getakeld. De draak is vanaf nu dat te zien zijn op de top van het nieuwe speelkasteel bij BillyBird Park Drakenrijk in Beesel. Het speelkasteel ligt op de heuvel in het nieuwe speelgebied Riddersheide. Het is dé eyecather van BillyBird Park Drakenrijk en is goed te zien vanaf de snelweg.

De ontwerper, Joop van den Heuvel, heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan de afwerking van de draak. Zo heeft de draak een groen kleurtje gekregen en zijn de details en mimiek toegevoegd. De draak is ontstaan uit grote blokken purschuim, die precies op maat en vorm zijn gezaagd. Vervolgens is de draak op locatie uit losse stukken in elkaar gezet.

Gemeente Beesel staat bekend als het Drakendorp. De traditie Draaksteken vindt hier al ongeveer 300 jaar plaats. Elke zeven jaar staat Beesel in het teken van deze oeroude legende. Draaksteken vindt ook dit jaar plaats. De draak is een verwijzing naar de gemeente Beesel.

Als de draak op zijn plek zit, wordt de laatste hand gelegd aan het speelkasteel. In het speelkasteel kunnen bezoekers straks van alles ontdekken. Het kasteel bevat meerdere glijbanen en kamers. Met belichtings- en rookeffecten zorgt BillyBird straks voor een volledig gethematiseerd speeltoestel en daar hoort natuurlijk ook muziek bij.

Voor het eerst werkt BillyBird samen met muziekproducent EVRST MUSIC. De soundtrack zal het Middeleeuwse thema tot leven brengen en het geheel compleet maken. Vanaf 30 april kunnen bezoekers zelf het speelkasteel en het nieuwe speelgebied Riddersheide komen bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *