22/06/2024

Een paasvakantie boordevol magische evenementen in de Plopsa-parken!

Vanaf 1 april 2023 trapt Plopsa de paasvakantie, meteen ook de start van het pretparkseizoen, af met een resem aan paasevents. In Plopsaland De Panne zorgen Plop en de Ketnet Junior Paaseierenraap voor het nodige avontuur en ook Plopsa Coo opent op 1 april opnieuw de deuren. Bovendien kunnen bezoekers vanaf 1 april ook overnachten in de gloednieuwe themachalets of themacaravan in Plopsa Village.

Pasen met Plop en Ketnet Junior Paaseierenraap in Plopsaland De Panne
Van 2 april tot en met 16 april kan je terecht in het Proximus Theater voor een knotsgek avontuur met Kabouter Plop, die het pretparkseizoen opent met een onvergetelijke paasshow. Daarenboven is er tijdens het paasweekend, van 8 tot en met 10 april, de Ketnet Junior Paaseierenraap met een grote paaseierenraap voor alle bezoekers én als kers op de taart een interactieve liveshow voor de allerkleinsten met Kaatje, Kamiel & Viktor. In de gloednieuwe indoorzone, Circus Bumba, zullen de twee horeca-punten Frituur De Spiegeltent en de Bumba Snack ook voorgesteld worden aan het grote publiek. Voor de opening van de attracties in Circus Bumba zullen bezoekers echter nog moeten wachten tot de zomer.

Verblijven in het Plopsa Hotel
Speciaal voor de paasvakantie werd een paasarrangement samengesteld in het Plopsa Hotel, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne en Plopsaqua De Panne, een heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds een exclusief paasbuffet in het prachtige  ‘Le Grand Buffet’-restaurant. Alle info is terug te vinden op www.plopsahotel.be.

Overnachten in de gloednieuwe themachalets in Plopsa Village
Vanaf 1 april zijn bezoekers welkom in de themachalets en de themacaravan in Plopsa Village, waar ze kunnen overnachten in de Plop Chalet, de Bumba Chalet, de K3 Chalet of de Samson & Marie Caravan. Daarbij krijgen gasten toegang tot Plopsaland De Panne en Plopsaqua De Panne. Alle info is terug te vinden op www.plopsavillage.be.

Pasen met Klus en Ketnet Junior Paaseierenraap in Plopsa Indoor Hasselt
Kabouter Klus zet Plopsa Indoor Hasselt op stelten van 1 tot en met 7 april en van 11 tot en met 16 april met een te gek liveoptreden. Tijdens het paasweekend kunnen de kids ook deelnemen aan de Ketnet Junior Paaseierenraap met Bing en de Smurfen en smullen van heerlijke Libeert chocolade.

Met de trein naar Plopsa Station Antwerp, het park in het Centraal Station van Antwerpen
In Plopsa Station Antwerp, in het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal, ontmoeten bezoekers de hele vakantie lang hun favoriete helden waaronder De Smurfen, Suske en Wiske, Maya de Bij en Bumba. Ook in Plopsa Station Antwerp is er een Ketnet Junior Paaseierenraap. Bezoekers kunnen er tijdens het paasweekend van 8 tot en met 10 april deelnemen aan de paaseierenraap en Bing en de Smurfen ontmoeten.

Waterfun voor groot én klein in Plopsaqua De Panne en het nieuwe Plopsaqua Landen-Hannuit
Het Plopsa-waterpark, Plopsaqua De Panne zorgt elke dag van de vakantie extra lang (tot 21u) voor de nodige waterfun en ook Plopsaqua Landen-Hannuit is, zoals steeds, iedere dag geopend. Bezoekers kunnen zich uitleven in de spectaculaire glijbanen, het Stormbad met echte donder- & bliksemeffecten, waterspeeltuinen en ‘wild rivers’. Bovendien is het bij de eerste zonnestralen ook heerlijk kuieren in de buitenzones met verwarmd buitenbad.

Maya’s paasfeest en paaseierenraap in Plopsa Coo
Plopsa Coo heropent, na een groot winteronderhoud, vanaf 1 april de deuren. Bezoekers worden door de BEL-RTL zetellift naar het hoogste punt van de Amblève-vallei gebracht en genieten daar van een fantastisch uitzicht op de enige watervallen van ons land. Het prachtig gelegen park telt méér dan 20 avontuurlijke attracties voor de hele familie, waaronder de allernieuwste achtbaan De Smurfer die bezoekers meeneemt op een avontuurlijke rit doorheen het bos van Smurfenland. Bovendien staat er gedurende de volledige paasvakantie een Meet&Greet op de planning met Maya de Bij en kunnen de allerkleinsten, tijdens het paasweekend, deelnemen aan de paaseierenraap en smullen van heerlijke Libeert chocolade.

De eerste dag van de paasvakantie, 1 april, is Plopsaland De Panne afgehuurd en dus niet toegankelijk voor het grote publiek. 

Voor een compleet overzicht van alle evenementen, openingsuren en -dagen kan je terecht op www.plopsa.be.