27/05/2024

60 jaar het Wilde Westen van Nederland: Slagharen presenteert vernieuwingen aan vooravond jubileumseizoen

De start van het zestigjarig jubileum lonkt. Attractie-en Vakantiepark Slagharen zet de puntjes op de i om vanaf zaterdag 1 april haar poorten weer te openen. Het hele jaar door zal Slagharen nieuwigheden presenteren. Vandaag onthult het Overijsselse resort wat gasten zoal kunnen verwachten van dit grote feestjaar. 

60 jaar Wild West avonturen die het navertellen waard zijn

Tijdens Pinksteren in 1963 opende Shetland Ponypark Slagharen haar deuren. Zestig jaar, twee naamswijzigingen en vele attracties later verwelkomt Attractie-en Vakantiepark Slagharen jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. Een geschiedenis om trots op te zijn. Het jubileum wordt uitgebreid gevierd met onder andere een investering op het vakantiepark, een compleet vernieuwde attractie, een nieuw horeca-concept en een vernieuwd entertainmentprogramma.

Bomvol entertainment programma

Vanaf 1 april staat Slagharen in het teken van het nieuwe voorjaarsevenement Spring!. De lentezon schijnt en het park is aangekleed met vlaggen, kleurrijke bloemen en planten. In de Music Hall is een gloednieuwe parkshow te zien met Randy en Rosie in de hoofdrol. In Uit Je Bol met Randy en Rosie wordt de deelname van Rosie aan de bloemenwedstrijd gesaboteerd door de Red Bandits. Na de show kunnen bezoekers de bloementuin van Rosie bewonderen tegenover lanceerachtbaan Gold Rush. De Red Bandits zijn tot en met de zomer elke dag te zien op het park. 

Verjaardagsfeest, circusshow en zomerparade

Tijdens het pinksterweekend bestaat Slagharen daadwerkelijk 60 jaar. Op dit moment wordt gewerkt aan een plan om dit op 27 mei groots te vieren met een avondopenstelling. Details hierover worden later bekendgemaakt. In het hoogseizoen worden bezoekers elke dag getrakteerd op een parade door de Main Street. En zoals vanouds, presenteert Slagharen weer een spannende circusshow met internationale artiesten. Deze show is gratis toegankelijk en te zien in het American Circus Theater vanaf 1 juli.

Nieuw: Red Bandits Adventure vanaf 22 april geopend

Vanaf zaterdag 22 april kunnen gasten een boottocht maken in de nieuwe beleving: Red Bandits Adventure. In deze spannende tocht, varen bezoekers langs allerlei tests die de Red Bandits hebben klaargezet. Wie erin slaagt om de eindstreep zonder kleerscheuren te halen, mag zich een echte Red Bandit noemen. In deze nieuwe beleving is niet alleen veel te zien, maar ook te horen. Voor de nieuwe beleving heeft Slagharen de componisten en sound designers van het gerenommeerde IMAscore aan boord gehaald. Tijdens de tocht horen bezoekers muziek die speciaal voor de attractie is ontwikkeld, om een nog meeslependere ervaring te creëren. 

Nieuw: Wild Wings; House of Chicken

In april opent Slagharen ook een nieuw horecaconcept: Wild Wings: House of Chicken. In de voormalige Crazy Horse Saloon worden diverse kip (en vega-kip) gerechten verkocht zoals burgers, kippenvleugels en buckets. Ook zullen gasten er terecht kunnen voor een kop koffie of thee, een verfrissende drank of een ijsje.


Nieuw: Red Rock Cottages

De eerste exemplaren van de moderne Red Rock Cottages worden bij de start van het seizoen in gebruik genomen. Deze nieuwe accommodaties, die gefaseerd de Colorado stacaravans zullen vervangen, zijn eigentijds ingericht en van alle gemakken voorzien. Met drie slaapkamers en twee compacte badkamers, biedt de accommodatie plaats aan groepen tot zes personen. De cottages bevinden zich achter het American Circus Theater, vlakbij de nieuwe beleving Red Bandits Adventure.