27/05/2024

Grote belangstelling eerste dag Efteling: de tentoonstelling

Vanochtend, zaterdagochtend 4 maart om 11.00 uur, opende Efteling: de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum. Vele bezoekers stonden te popelen om naar binnen te gaan. Jong en oud liet zich verrassen door de wel 250 verschillende objecten die de tentoonstelling laat zien. Van correspondentie uit 1952, kleine en grote objecten, originele tekeningen van Anton Pieck en de technische vondsten van Peter Reijnders tot geuren. Nog niet eerder kwamen zoveel Eftelingobjecten buiten het Efteling terrein samen in een museale tentoonstelling. Het Noordbrabants Museum laat 70 jaar geschiedenis van de Efteling zien. Efteling: de tentoonstelling is tot en met 21 mei 2023 in Het Noordbrabants Museum te ‘s-Hertogenbosch te zien.

Het publiek is razend enthousiast:
“Wij komen vaker in Het Noordbrabants Museum en hebben uitgezien naar Efteling: de tentoonstelling”, aldus het echtpaar At en Dorie van Boxtel.

Het is interessant om te zien hoe klein de Efteling is begonnen en nu uitgegroeid is tot een attractiepark voor iedereen”, zegt de 12 jaar oude Yze van der Maat uit Tiel.

Nynke van der Maat (9 jaar oud) uit Tiel: “Ik vind het superleuk dat ik nu weet hoe de tong van de wolf van Roodkapje beweegt.”

Over Het Noordbrabants MuseumHet Noordbrabants Museum toont de kunst, geschiedenis en cultuur van Brabant. Daarnaast maken we tentoonstellingen met (inter)nationale aantrekkingskracht en besteden we regelmatig aandacht aan de Brabantse schilders Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Onder de noemer Brabantse Nieuwe krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Voor 2023 zijn de Brabantse Nieuwe: Vivian Ammerlaan, Ema Vanekova, Hemaseh Manawi Rad. Zie ook www.hnbn.nl